Antena 3 Campanii WikiLeaks WikiLeaks: Moldova de la dreapta Nistrului s-ar putea uni cu România formând „Romanova”

WikiLeaks: Moldova de la dreapta Nistrului s-ar putea uni cu România formând „Romanova”

de Antena3.ro    |    28 Mar 2011   •   11:58
 WikiLeaks: Moldova de la dreapta Nistrului s-ar putea uni cu România formând „Romanova”
Sursa foto: Foto: Intact Images

O telegramă care aparţine ambasadei de la Kiev şi care a fost dezvăluită de WikiLeaks arată că Moldova de la dreapta Nistrului s-ar putea uni cu România într-o structură supra-naţională denumită Romanova, informează Mediafax, care citează Hotnews.ro.

Potrivit telegramelor WikiLeaks, ucrainenii au constatat că politicienii din Republica Moldova, promovând o politică pro-europeană, susţineau tacit intrarea Moldovei în UE prin România, cu posibilitatea ca Moldova de la dreapta Nistrului să se unească, eventual, cu ţara noastră. Stânga Nistrului (Transnistria), arată telegramele WikiLeaks, ar fi urmat să revină Ucrainei.

Aceeaşi telegramă arată că Andrei Veselovsky, adjunct al ministrului de Externe din Ucraina, "şi-a exprimat îngrijorările faţă de relaţiile Moldovei cu România”. Preocuparea acestuia era împărtăşită şi de adjunctul şefului Secretariatului Prezidenţial, Oleksandr Ceali, care fusese Ambasadorul Ucrainei în România".

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close