Antena 3 CNN Campanii WikiLeaks WikiLeaks: Nicolae Popa, echivalentul românesc al lui Bernard Madoff

WikiLeaks: Nicolae Popa, echivalentul românesc al lui Bernard Madoff

 WikiLeaks: Nicolae Popa, echivalentul românesc al lui Bernard Madoff
Sursa foto: Foto: videonews.ro/mirror.co.uk
28 Mar 2011   •   15:19
Nicolae Popa este echivalentul românesc al lui Bernie Madoff, spun oficialii ambasadei SUA într-o telegramă din 2009. Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI. Extrădarea lui Popa urmează să fie semnată de preşedintele statului indonezian, după care va fi predat autorităţilor judiciare române.

În telegrama Ambasadei SUA, ce relatează dezbaterea finală din alegerile prezidenţiale dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, este descris şi Nicolae Popa. El a fost reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009.

"Popa este echivalentul românesc al lui Bernie Madoff. El a fost director la mai multe companii ale lui Vîntu care au fost implicate într-o schemă piramidală naţională care a colapsat în anul 2000, lăsând câteva sute de mii de români cu economiile pierdute. Popa, care a părăsit ţara în 1998, ar fi responsabil de pierderi financiare de până la 1,6 miliarde dolari" se arată în telegrama WikiLeaks.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitivă şi irevocabilă în dosarul prăbuşirii FNI a fost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sute de mii de români şi-au pierdut economiile.
 

 

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Popa wikileaks
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close