Antena 3 CNN Campanii WikiLeaks WikiLeaks: Rodica Culcer l-a “turnat” pe Alexandru Sassu la ambasada SUA

WikiLeaks: Rodica Culcer l-a “turnat” pe Alexandru Sassu la ambasada SUA

 WikiLeaks: Rodica Culcer l-a “turnat” pe Alexandru Sassu la ambasada SUA
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Mar 2011   •   10:00
Într-o notă atribuită Wikileaks, Rodica Culcer se plângea, în 2007, diplomaţilor americani de Alexandru Sassu. Ea reclama presiunea politică ce a împiedicat-o să difuzeze pe post o nouă înregistrare cu ministrul Agriculturii Traian Remeş, după ce au fost difuzate imagini cu acesta, când părea a accepta mită.

Conform Wikileaks, ea a spus că de când Alexandru Sassu a fost numit la conducerea TVR, au existat numeroase încercări de amestec în conţinutul editorial.

"Directorul Departamentului Ştiri din TVR, Rodica Culcer, s-a dus pe 18 octombrie 2007 să se plângă oficialilor americani de presiunea politică ce a împiedicat-o să difuzeze pe post o nouă înregistrare cu ministrul Agriculturii, Traian Remeş. Ea a spus că, de când Alexandru Sassu a fost numit la conducerea TVR, au existat numeroase încercări de interferenţă în conţinutul editorial şi că acum încearcă să îi revoce responsabilităţile ca sancţiune pentru publicarea, la 10 octombrie, a înregistrării originale cu Remeş care părea a accepta mită."

"Ea a citat de asemenea declara
ţii publice ale premierului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, care se adăugaseră la presiunea politică asupra jurnaliştilor care dezvăluiau cazuri de corupţie la nivel înalt", menţionează documentul datat 25 octombrie 2007, prezentat de Jurnalul Naţional.

"Culcer a mai spus că directorul general al TVR, Alexandru Sassu, îi spusese în dimineaţa de după difuzarea imaginilor zguduitoare cu un membru al Guvernului aparent luând mită că “orice jurnalist ar fi făcut la fel", arată acelaşi document.

Mai multe informaţii pe jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: TVR wikileaks
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close