Antena 3 CNN Campanii WikiLeaks Wikileaks: Tăriceanu nu a fost de acord cu majorarea salariilor profesorilor cu 50%, în 2007

Wikileaks: Tăriceanu nu a fost de acord cu majorarea salariilor profesorilor cu 50%, în 2007

Wikileaks: Tăriceanu nu a fost de acord cu majorarea salariilor profesorilor cu 50%, în 2007
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Mar 2011   •   23:18

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a dat citire unei informaţii, marca Wikileaks, care surprinde momentul din 2007 în care salariile cadrelor din învăţământul românesc au fost majorate cu 50%.

Autorii telegramei subliniază faptul că prim-ministrul din acea perioadă, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost de acord cu această majorare, ba chiar a atras atenţia că România nu îşi permite o astfel de creştere. Acest demers a determinat creşterea îngrijorării printre liderii politici că relativa izolare a României de problemele de pe piaţa mondială a pierdut teren... şi a adus ţara în pragul crizei, menţionează Wikileaks.

De asemenea, potrivit acestor informaţii, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, s-a aruncat în cearta politică, declarând într-o conferinţă comună cu Tăriceanu că România ar putea fi împinsă într-o spirală inflaţionistă. Totuşi, atât Tăriceanu, cât şi Isărescu au insistat că nu vor fi probleme şi că în ceea ce priveşte criza globală ei nu aşteaptă repercusiuni severe asupra economiei locale şi că bugetul rămâne sub control.

 


Pentru mai multe detalii şi varianta originală a telegramei, accesaţi jurnalul.ro.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close