Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "Probabil opt milioane de români s-au infectat cu coronavirus, nu două milioane, cât arată cifrele"

Alexandru Rafila: "Probabil opt milioane de români s-au infectat cu coronavirus, nu două milioane, cât arată cifrele"

Medicul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătăţii, spune că, deşi cifrele oficiale arată că circa două milioane de români s-au imunizat în ce priveşte COVID-19, el estimează că s-au infectat circa opt milioane de oameni. 

Alexandru Rafila: "Probabil opt milioane de români s-au infectat cu coronavirus, nu două milioane, cât arată cifrele"
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2021   •   13:45

Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că numărul real al bolnavilor de coronavirus de la începutul pandemiei şi până acum ar fi de patru ori mai mare, potrivit adevarul.ro.

"Probabil sunt vreo opt milioane care s-au infectat în România", a apreciat, miercuri, Alexandru Rafila.  

În context, el a precizat că Certificatul verde nu trebuie văzut ca un instrument opresiv, ci ca unul care salvează vieţi şi care trebuie introdus "în momentul oportun".

"Sunt susţinător al vaccinării. Trebuie să o încurajăm. Poate avea succes sau acţiunile pot avea succes dacă încercăm să fim favorabile acestei metode care şi-a dovedit eficienţa de peste 100 de ani. 

Rafila: "Prioritatea acestui mandat este controlul pandemiei"

Populaţia lumii a crescut de cinci ori de la 1900 până în 2020, un element favorabil fiind vaccinurile (...) Este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus în momentul oportun", a spus dr. Alexandru Rafila, la audierile de miercuri din comisii. 

​"Prioritatea acestui mandat este controlul pandemiei, drumul spre normalitate și dezvoltarea unui sistem de sănătate accesibil populației", a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a primit 26 de voturi "pentru" şi zece "împotrivă", fiind avizat favorabil pentru a conduce Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Rafila vrea să reorganizeze Ministerul Sănătăţii: "Actuala organigramă e nefuncțională"

Ministrul propus al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, că are în plan reorganizarea ministerului, pentru că actuala organigramă este nefuncţională, iar sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie schimbat.

"Sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie să fie schimbat. Trebuie să revenim la profesionalizarea sănătăţii publice şi la profesionişti. 

Am intenţia să propun reorganizarea Ministerului Sănătăţii, pentru că actuala organigramă mi se pare insuficientă", a declarat, astăzi, medicul Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila coronavirus bolnavi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close