Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Analiză Morgan Stanley: Recesiunea globală este acum scenariul optimist. Peste un milion de români ar putea să fie afectați

Analiză Morgan Stanley: Recesiunea globală este acum scenariul optimist. Peste un milion de români ar putea să fie afectați

Estimare cruntă a crizei. Peste un milion de români care ar putea să fie afectați în următoarea perioadă.

Analiză Morgan Stanley: Recesiunea globală este acum scenariul optimist. Peste un milion de români ar putea să fie afectați
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    18 Mar 2020   •   19:59

Economiştii Goldman Sachs Group Inc. și Morgan Stanley au declarat că o recesiune la nivel mondial reprezintă acum scenariul lor de bază, deşi declinul nu va fi la fel de profund ca cel generat de criza financiară de acum peste un deceniu, relatează Bloomberg.

Economiştii declară că epidemia de coronavirus a declanșat o recesiune globală, dezbaterea fiind acum concentrată pe lungimea și profunzimea probabilă.

La o zi după ce președintele Donald Trump a recunoscut că scăderea economică din SUA este considerată „una rea”, economiștii au aruncat la coș prognozele care spuneau că lumea ar putea evita o cădere în recesiune, pentru prima dată de la criza financiară.

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Germană, a declarat miercuri la Antena 3 că suntem afectați medical și economic.

„În zona economică trebuie să se întâmple lucruri importante. Văd că toate țările iau măsuri de sprijinire a mediului de afaceri. E o criză fără vinovat în zona mediului de afaceri și statul împreună cu oamenii de business și cu clienții și angajații trebuie să formeze o echipă, să nu intre în panică și să găsească calea de ieșire din criză”, a declarat Dragoș Anastasiu.

„Măsurile trebuie să fie luate cu curaj(...). Dacă  nu vom face ce trebuie vom avea șomeri mulți, vorbim de peste 1 milion de oameni care ar putea să fie afectați în următoarea perioadă. Nu vreau să lansăm panică, există căi de ieșire”, a mai declarat el, miercuri seară, la emisiunea „Subiectiv”.

Estimare cruntă a crizei - Un milion de șomeri

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close