Antena 3 Coronavirus Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență

de S.T.    |    07 Apr 2020   •   20:31
Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență
Sursa foto: Hepta

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență.

De Ziua Mondială a Sănătății Antibiotice Iași vine cu o veste bună - până la sfârșitul lunii aprilie va livra către farmaciile și spitalele din România, Paracetamol și Novocalmin® (metamizol sodic).

Decizia de a relua producția pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susține sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă.

Antibiotice Iași a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgență, în contextul în care atât Paracetamolul, cât și Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naționale de tratament în UE, ca primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecția cu COVID 19.

Atât Paracetamolul cât și Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice și antipiretice.

Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului în caz de febră.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close