Antena 3 CNN Coronavirus Bolnavi de COVID-19, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi şi în agonie pe holurile spitalului din Reşiţa

Bolnavi de COVID-19, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi şi în agonie pe holurile spitalului din Reşiţa

Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență din Reșița. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Bolnavi de COVID-19, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi şi în agonie pe holurile spitalului din Reşiţa
de Alin Tarnovschi    |    01 Dec 2020   •   20:35

Unii dintre ei sunt chiar în agonie și în imposibilitatea de a se deplasa. Fotografiile făcute chiar de un pacient au fost postate pe o rețea de socializare.

În imagini se pot observa condiţiile greu de imaginat în care sunt trataţi pacienţii cu afecţiuni psihice care s-au infectat cu coronavirus.

Oamenii stau întinşi pe cimentul rece, alţii sunt dezbrăcaţi şi în agonie, iar saltelele şi cearşafurile paturilor sunt, la rândul lor, o sursă de infecţie.

Directoarea spitalului confirmă că imaginile sunt din spitalul Reșița, dar motivează că este vorba despre pacienți cu boli psihice care au nevoie de îngrijiri speciale, secția de pneumologie neputând să asigure această asistență și din cauza lipsei de personal.

Din acest motiv, respectiv pentru că nu există personal calificat angajat, pacienţii sunt lăsaţi efectiv să se chinuie şi să moară.

×
Subiecte în articol: Reşiţa coronavirus COVID-19
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close