Antena 3 CNN Coronavirus Cât de periculos este ibuprofenul pentru persoanele infectate cu coronavirus. Recomandările NHS și OMS

Cât de periculos este ibuprofenul pentru persoanele infectate cu coronavirus. Recomandările NHS și OMS

Pandemia de coronavirus i-a pus pe toți în alertă, iar oamenii vor să știe cu ce tip de medicamente ar trebui să trateze o eventuală infecție cu COVID 19, acasă, până în momentul în care vor primi ajutor specializat.

Cât de periculos este ibuprofenul pentru persoanele infectate cu coronavirus. Recomandările NHS și OMS
Sursa foto: Pixabay
18 Mar 2020   •   09:36

De mai multe zile, în mediul online circulă mai multe informații referitoare la cât de periculos poate fi ibuprofenul administrat în caz de coronavirus.

BBC notează că atât paracetamolul cât și ibuprofenul pot reduce temperatura și pot ameliora simptomele asemănătoare gripei.

Dar ibuprofenul, la fel ca în cazul altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), nu este potrivit oricui și poate provoca reacții adverse - în special la persoanele cu astm, probleme cardiace și circulatorii.

Sistemul Național de Sănătate din Anglia, cunoscut și sub acronimul de NHS, recomanda inițial folosirea atât a paracetamolului cât și ibuprofenului.

Recent, însă, NHS a modificat recomandarea și a scos ibuprofenul de pe listă spunând că: deși nu există în prezent dovezi puternice conform cărora ibuprofenul poate înrăutăți coronavirusul (Covid-19) ... până când vom avea mai multe informații, folosiți doar paracetamol în ameliorarea simptomelor coronavirusului, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră v-a spus că paracetamolul nu este potrivit pentru dumneavoastră".

Aceeași recomandare o întâlnim și la Organizația Mondială a Sănătății

Într-o conferinţă de presă susţinută la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că nu există studii recente care să stabilească o legătură între acest medicament antiinflamator şi creşterea ratei mortalităţii, dar a adăugat că experţii analizează în prezent chestiunea. 

"Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicaţie", a declarat Lindmeier.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus ibuprofen paracetamol
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close