Antena 3 CNN Coronavirus Opt cazuri suspecte de Omicron descoperite în Franța; Elveția a detectat și ea primul caz

Opt cazuri suspecte de Omicron descoperite în Franța; Elveția a detectat și ea primul caz

Direcția Generală de Sănătate din Franța anunță că au fost descoperite primele posibile cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului. Primul caz cu varianta Omicron a COVID-19 a fost detectat și în Elveția, a anunțat guvernul duminică seara târziu, în timp ce țara și-a înăsprit restricțiile de intrare pentru a împiedica răspândirea acestei boli.

Opt cazuri suspecte de Omicron descoperite în Franța; Elveția a detectat și ea primul caz
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Noi 2021   •   12:54

Anunțul a fost făcut duminică seara. Este vorba despre opt persoane care s-au întors din Africa în ultimele 14 zile și au fost testate pozitiv, anunță BFMTV.

„Autoritățile sanitare s-au mobilizat pentru a descoperi cât mai rapid fiecare pacient contaminat pentru a fi izolat, pus în carantină împreună cu persoanele cu care a intrat în contact indiferent dacă sunt sau nu vaccinate”, au anunțat reprezentanții Direcției Generale de Sănătate din Franța

Confirmarea faptului că este vorba despre noua variantă a virusului poate veni în câteva zile, au precizat autoritățile din Franța.

Primul caz suspect de variantă Omicron detectat în Elveția

Cazul se referă la o persoană care s-a întors în Elveția din Africa de Sud în urmă cu aproximativ o săptămână, a precizat pe Twitter Oficiul Federal pentru Sănătate Publică.

Testele vor clarifica situația în zilele următoare, a adăugat acesta.

Elveția a ordonat ca călătorii din 19 țări să prezinte un test negativ la îmbarcarea în țară și să intre în carantină timp de 10 zile la sosire.

Lista include Australia, Danemarca, Marea Britanie, Republica Cehă, Africa de Sud și Israel.

Duminică, alegătorii elvețieni au susținut planul de răspuns la pandemie al guvernului cu o majoritate mai mare decât estimările în cadrul unui referendum, deschizând calea pentru continuarea măsurilor excepționale de stopare a valului crescând de cazuri de COVID-19.

Aproximativ 62,01% au votat în favoarea unei legi adoptată la începutul acestui an pentru a oferi ajutor financiar persoanelor afectate de criza COVID-19 și pentru a pune bazele unor certificate care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, recuperarea sau un test negativ.

Acestea sunt în prezent necesare pentru a intra în baruri, restaurante și la anumite evenimente, informează Mediafax.

×
Parteneri
Salariul necesar pentru o pensie de 2.000 de lei
x close