Antena 3 CNN Coronavirus Cea mai bună veste pentru români! Dr. Virgil Musta anunță ce se va întâmpla peste două săptămâni

Cea mai bună veste pentru români! Dr. Virgil Musta anunță ce se va întâmpla peste două săptămâni

Doctorul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, este de părere că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme. Când vom avea o reducere a cazurilor Covid-19?

Cea mai bună veste pentru români! Dr. Virgil Musta anunță ce se va întâmpla peste două săptămâni
Sursa foto: Antena 3
02 Aug 2020   •   16:45

”Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume”, a spus dr. Virgil Musta.

Trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” 

”Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a mai spus Virgil Musta la Digi24.

Cum se pot reinfecta bolnavii de COVID care deja se vindecaseră. Explicaţia dr. Musta, care a tratat sute de pacienţi

Bolnavii care s-au infectat cu coronavirus şi apoi s-au vindecat se pot reinfecta şi din cauza faptului că Sars CoV-2 a suferit mai multe mutaţii, atrag atenţia medicii epidemiologi de la noi din ţară.

"Faptul că virusul suferă mutaţii poate influenţa în mai multe feluri evoluţia bolii, contagiozităţii, poate influenţa modul de imunizare în această boală, modul de transmitere. 

În consecinţă, mutaţiile îngreunează puţin lupta noastră cu virusul. După părerea mea, sunt mutaţii minore, dar oricând pot apărea şi mutaţii majore, care să aducă modificări în patogenia bolii", a declarat medicul Virgil Musta.

Coronavirus în România, 2 august 2020. Peste o mie de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 2 august 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat bilanțul ultimelor 24 de ore în România, astfel că 1.075 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate.

Coronavirus în România, 2 august 2020. 34 de morți în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close