Antena 3 CNN Actualitate Cum se pot reinfecta bolnavii de COVID care deja se vindecaseră. Explicaţia dr. Musta, care a tratat sute de pacienţi

Cum se pot reinfecta bolnavii de COVID care deja se vindecaseră. Explicaţia dr. Musta, care a tratat sute de pacienţi

Bolnavii care s-au infectat cu coronavirus şi apoi s-au vindecat se pot reinfecta şi din cauza faptului că Sars CoV-2 a suferit mai multe mutaţii, atrag atenţia medicii epidemiologi de la noi din ţară.

Cum se pot reinfecta bolnavii de COVID care deja se vindecaseră. Explicaţia dr. Musta, care a tratat sute de pacienţi
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    31 Iul 2020   •   12:20

"Faptul că virusul suferă mutaţii poate influenţa în mai multe feluri evoluţia bolii, contagiozităţii, poate influenţa modul de imunizare în această boală, modul de transmitere. 

În consecinţă, mutaţiile îngreunează puţin lupta noastră cu virusul. După părerea mea, sunt mutaţii minore, dar oricând pot apărea şi mutaţii majore, care să aducă modificări în patogenia bolii", a declarat dr. Virgil Musta, potrivit romaniatv.net.

Dr. Musta: S-ar putea ca virusul să fie recunoscut ca unul nou şi atunci nu ai anticorpi

Medicul timişorean, care a vindecat sute de cazuri de COVID, spune că o persoană vindecată se poate reinfecta cu o mutaţie nouă a coronavirusului, dacă aceasta este una însemnată şi oamenii respectivi nu au anticorpii specifici.

"S-ar putea ca virusul să fie recunoscut ca un virus nou şi atunci nu ai anticorpi, dacă este o mutaţie majoră", a explicat medicul Musta.

Explicaţia medicului Virgil Musta vine după ce, joi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel declara că virusul SARS-CoV-2 nu va ieşi prea curând din circulaţie, din cauza faptului că a suferit 28 de mutaţii.

Prof. Dr. Streinu-Cercel: Coronavirusul a suferit peste 38 de mutaţii

"Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie - nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă, am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc", spunea managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.356 de noi cazuri de COVID-19 în România și 35 de decese la pacienți confirmați pozitiv.
Potrivit GCS, până joi în România au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 2.304 persoane au decedat. În prezent, la ATI sunt internați 402 pacienți.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta reinfectare coronavirus
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close