Antena 3 CNN Coronavirus Ciorogârla iese din carantină zonală, după două săptămâni de restricții severe

Ciorogârla iese din carantină zonală, după două săptămâni de restricții severe

Ciorogârla iese din carantină, joi seară, urmând să i se aplice măsurile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov dispuse pentru localităţile necarantinate cu o rată de infectare de peste 3 cazuri la mie, printre care se numără interzicerea activităţii cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, conform unui comunicat al Prefecturii.

Ciorogârla iese din carantină zonală, după două săptămâni de restricții severe
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Noi 2020   •   18:30

CJSU Ilfov a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre conform căreia, având în vedere că în Ciorogârla rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv 4,45 la mia de locuitori, după încetarea aplicabilităţii măsurii de carantină zonală începând de joi, ora 20:00, timp de 14 zile, se vor pune în aplicare prevederile Hotărârii CJSU nr. 52 din 23 noiembrie.

Ca urmare, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Sunt interzise activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Pe 23 noiembrie, CJSU Ilfov a dispus aceste măsuri pentru localităţile ilfovene ce nu sunt carantinate, având în vedere că incidenţa COVID-19 la mia de locuitori era de 8,13 în judeţ.

ℹ️ COMUNICAT DE PRESĂ - 26.11.2020 Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ----- ?...

Posted by Instituţia Prefectului - Judeţul Ilfov on Thursday, 26 November 2020

Comuna Ciorogârla a intrat în carantină zonală pe 13 noiembrie! Rata de infectare era de aproape 8 la mia de locuitori

Printre măsurile de restricție impuse de carantina zonală se numărau și: limitarea circulației pe timpul zilei și al nopții, închiderea teraselor, închiderea sălilor de jocuri de noroc, limitarea la 16 a numărului maxim de participanți la ceremonii religioase private, interzicerea organizării de evenimente în spații închise sau deschise, circulație spre și din zona carantinată pe baza de declarație de proprie răspundere.

Capitala, înconjurată de tot mai multe zone roșii! Poliţiştii i-au sancționat dur pe cei care nu respectă carantina în Ilfov

Poliţiştii au legitimat, săptămîna trecută, peste 2.000 de persoane în judeţul Ilfov, unde mai multe localităţi sunt în carantină. Cei care au încălcat restricţiile au fost sancţionaţi. În numai 24 de ore, polițiștii au dat 253 de amenzi în valoare de 28.300 lei.

×
Subiecte în articol: ciorogarla carantină
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close