Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirusul schimbă destinaţiile de vacanţă

Coronavirusul schimbă destinaţiile de vacanţă

Temerile legate de răspândirea noului virus îi determină pe români sa renunţe la vacanţele programate în această perioadă sau să se reorienteze pe viitor. Mai mult, a crescut numărul poliţelor de asigurare de sănătate pentru cei care pleacă în străinătate în perioada urmatoare.

Coronavirusul schimbă destinaţiile de vacanţă
de Iulia Orgo    |    03 Mar 2020   •   11:13

Cei mai mulți turiști care și-au cumpărat sejururi până la finalul lunii februarie și început de luna martie au optat pentru destinații cu temperaturi ridicate, acolo unde, conform specialiștilor virusul nu rezistă.

Așadar au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță în Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Portugalia, Egipt, Tunisia. Ce e important de precizat, peste 35 la sută din totalul turiștilor care și-au cumpărat pechete pentru concediul de vară și-au încheiat și polițe de asigurare de tip storno.

Au scăzut cererile pentru vacanțele tip circuit cu plecare imediată iar pentru vacanța de Paști cei mai mulți români aleg Creta, Istanbul, Cappadocia, Praga, Atena, Barcelona, Madrin, Paris, Țările Baltice, New York, Mexic şi circuite precum cele în Grecia-Macedonia-Albania sau Azerbaijian-Georgia-Armenia.

Cât despre sejururile în România, în contextul epidemiei de coronovirus, operatorii de turism spun că numărul de rezervări făcute pentru primăvara aceasta, a crescut cu 25% 35%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar preţurile sau modificat şi ele o dată cu cererea, au crescut cu 10, 15 procente.

Coronavirusul schimbă destinaţiile de vacanţă

 

×
Subiecte în articol: vacante turisti destinatii coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close