Antena 3 CNN Coronavirus Crește numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul tinerilor. Dr. Dorobăț: ”Sunt mult mai afectați de varianta Delta”

Crește numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul tinerilor. Dr. Dorobăț: ”Sunt mult mai afectați de varianta Delta”

Peste 120 de români infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt internaţi în Secţiile de Terapie Intensivă din toată ţara. Cei mai mulţi dintre cei care ajung în stare gravă la spital sunt nevaccinaţi, spun medicii.

Crește numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul tinerilor. Dr. Dorobăț: ”Sunt mult mai afectați de varianta Delta”
de Andreea Cigolea    |    18 Aug 2021   •   10:25

Printre ei se află şi un bărbat de 34 de ani care s-a convins de pe internet că vaccinul îi face rău.

Medicii explică și de ce din ce în ce mai mulți tineri ajung la spital infectați cu noua variantă Delta.

”Începutul așa a fost, la pacienți cu vârste de peste 50-60 ani, în valul care a trecut au fost căzuri grave și la pacienți cu vârste cuprinse intre 40 și 50 ani la Terapie Intensivă.  Dacă suprapunem grupele de vârstă care s-au vaccinat cu o incidentă crescută și numărul mare de cazuri cu infecție Delta, se poate observa că exact în zona de tineri și copii vaccinarea nu a avut loc și că urmare și incidența crescută așa cum de altfel o dovedește și dinamica virala din SUA unde numărul de infectări este mai mare decât în Europa și predominantă este la tineri, adolescenți și copii. 

Se aduaga mobilitatea, socializarea intensă în sezonul de vară și ne așteptăm ca odată cu sfârșit de luna august și apropierea de an școlar universitar tot printr-o activitate intensă și numărul de cazuri să crească. Aceste grupe de vârstă, adică tinerii și chiar copiii pot face forme mai grave când vorbim de varianta Delta. 

La nivelul României, neavand din fericire până la acest moment un număr mare de cazuri nu putem să ne exprimam cu ceea ce se vă întâmpla pe plan national, dar nu putem să ne așteptam că dinamica virala să fie alta decât în celelate zone ale globului” a explicat Carmen Dorobăț, medic la Spitalul de Boli Infecţiase Iaşi, la Antena 3. 

Tânăr de 34 de ani, intubat la spital pentru că nu s-a vaccinat 

Un tânăr în vârstă de 34 de ani infectat cu coronavirus se zbate între viaţă şi moarte, după ce a refuzat să se vaccineze.  

Bărbatul spune că nu s-a imunizat pentru că a citit că serurile anti-COVID ar face rău şi nu a mers a timp la spital, convins că oxigenul distruge alveolele pulmonare. 

"Pacientul a ajuns într-un stadiu foarte avansat la noi, 80% afectare pulmonară, deşi avea 2 teste antigenice negative făcute acasă.

×
Subiecte în articol: COVID delta
Parteneri
Lovitură pentru profesorii care sunt în grevă: Au dat OUG!
x close