Antena 3 CNN Coronavirus Un tânăr de 34 de ani din Timiş, intubat la spital pentru că nu s-a vaccinat. Dr. Oancea: "E la limita între viaţă şi moarte"

Un tânăr de 34 de ani din Timiş, intubat la spital pentru că nu s-a vaccinat. Dr. Oancea: "E la limita între viaţă şi moarte"

Un tânăr în vârstă de 34 de ani infectat cu coronavirus se zbate între viaţă şi moarte, după ce a refuzat să se vaccineze.  

Un tânăr de 34 de ani din Timiş, intubat la spital pentru că nu s-a vaccinat. Dr. Oancea: "E la limita între viaţă şi moarte"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2021   •   09:27

Bărbatul spune că nu s-a imunizat pentru că a citit că serurile anti-COVID ar face rău şi nu a mers a timp la spital, convins că oxigenul distruge alveolele pulmonare. 

"Pacientul a ajuns într-un stadiu foarte avansat la noi, 80% afectare pulmonară, deşi avea 2 teste antigenice negative făcute acasă. 

Tânărul este ATI, intubat, după ce nu s-a vaccinat

PCR a fost pozitiv şi la o zi după ce s-a internat, a trebuit să-l mutăm la Terapie intensivă. După o altă zi, a trebuit să-l intubăm. Acum, colegii încearcă să-l salveze, e la limita între viaţă şi moarte", a spus directorul medical de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, Cristian Oancea, marţi, la Antena 3.

Foto: Hepta

Medicul a spus că bărbatul i-a povestit că nu s-a vaccinat, pentru că citise pe internet că vaccinul nu este suficient testat şi îi era teamă.

"Un tânăr se zbate acum între viaţă şi moarte, pentru că a citit pe internet că oxigenul, indispensabil de când ne naştem, îi distruge alveolele. Şi a venit cu 80% afectare pulmonară", a atenţionat medicul Oancea. 

Dr. Cristian Oancea: "Pacientul a venit cu 80% afectare pulmonară"

În ce priveşte vaccinarea, reprezentantul de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, este de părere că imunizarea nu trebuie să fie obligatorie, însă trebuie informare şi trebuie combătute ştirile false.

"Personal, cred că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar trebuie să le explicăm oamenilor şi să combatem aceste ştiri false, pentru că altfel se poate ajunge să pierdem vieţi omeneşti", a explicat dr. Cristian Oancea.

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 Timisoara
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close