Antena 3 CNN Coronavirus Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza reacţiilor adverse

Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza reacţiilor adverse

Danemarca a decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca pentru a putea investiga apariţia unor posibile efecte adverse grave, apărute în rândul populaţiei imunizate.

Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza reacţiilor adverse
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    11 Mar 2021   •   12:49

Oficialii susţin că au fost raportate cheaguri de sânge fatale la persoanele vaccinate, dar încă nu este demonstrată o legătură între serul anti-COVID şi afecţiunile apărute.

"Autoritățile din domeniul sănătății au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic", a scris ministrul danez al Sănătăţii pe contul de Twitter.

Danemarca nu este singura ţară care suspendă vaccinarea cu serul produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca. La rândul lor, state precum Austria, Estonia, Lituania şi Letonia au luată această decizie. 

Austria a întrerupt vaccinarea cu Astra Zeneca

Austria a oprit procesul de vaccinare cu AstraZeneca la începutul lunii martie. Decizia a venit după ce o persoană a decedat, iar alta s-a îmbolnăvit grav în urma imunizării.

„Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeași tranșă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, au declarat, duminică, autoritățile sanitare din Austria, citate de Reuters.

Totodată, autorităţile au precizat la acel moment că nu există o legătură sigură între evenimente şi au demarat o anchetă.

×
Subiecte în articol: astrazeneca vaccin
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close