Antena 3 CNN Coronavirus Dorel Săndesc, şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii: ''Ivermectina este deja folosit de mulți români''

Dorel Săndesc, şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii: ''Ivermectina este deja folosit de mulți români''

Șeful Societății ATI din România încurajează aprobarea Ivermectinei în tratamentul anti-COVID din țara noastră. Dorel Săndesc susține că medicamentul este deja folosit de mulți români, deși nu este administrat în spitale.

Dorel Săndesc, şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii: ''Ivermectina este deja folosit de mulți români''
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2021   •   19:25

Profesorul Dr. Săndesc Dorel trage un semnal de alarm vis a vis de folosirea Ivermectinei.

Dr. Săndesc: ''Pacienţii care fac boala, dar nu se internează, o parte din ei au început să folosească acest medicament''

''Este un medicament care se foloseşte în practica clinică pentru alte indicaţii, inclusiv la oameni. În unele ţări, Ivermectina poate fi folosită legal în tratamentul COVID-19. În România, în acest moment însă, nu avem nicio reglementare în ceea ce priveşte posibilitatea de utilizare a Ivermectinei în tratamentul bolii COVID. Se ştie deja că în ambulator, pacienţii care fac boala, dar nu se internează, o parte din ei au început să folosească acest medicament. Noi credem că trebuie să ţinem cont de practica medicală în ţări foarte serioase cu sisteme de sănătate dezvoltate şi ştim că de exemplu, în Statele Unite, medicamentul este deja folosit şi să avem în vedere aprobarea şi a acestui medicament'', a declarat şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii.

Studiile clinice au arătat că aceasă substanță găsită în farmaciile veterinare pot fi administrate în doze optime și oamenilor, în tratarea virusului SARS-CoV-2.

În unele ţări din lume dar și în America aceasta substanță a foat deja introdusă în protocolul tratării virusului COVID-19.

Arafat: Așteptăm studiile pe Ivermectină

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în România sunt așteptate studiile pe Ivermectină. ”În momentul în care o să avem mai multe informații vom aproba medicamentul pentru a fi utilizat”, a spus Arafat, duminică seară, la Antena 3.

Ce conține, de fapt, Ivermectina, noua speranță a omenirii pentru tratamentul COVID-19

Zilele acestea, toată lumea vorbește despre Ivermectină, medicamentul antiparazitar utilizat în tratamentul bolilor parazitare, atât în medicina veterinară cât și în medicina umană, și folosit chiar și în tratamentul unor afecțiuni ale pielii, care ar fi dat rezultate foarte bune și în tratamentul împotriva COVID-19. Cu toate acestea, autoritățile române și internaționale nu au aprobat medicamentele ce conțin ivermectină pentru tratarea COVID-19.

Ivermectina este un derivat semisintetic din clasa avermectinelor, un grup de lactone macrociclice produse de Streptomyces avermitilis, fiind utilizat ca antihelmintic, potrivit Wikipedia.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close