Antena 3 CNN Coronavirus EMA confirmă o boală a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID

EMA confirmă o boală a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID

Un comitet de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente, EMA, a recomandat, vineri, adăugarea unei afecțiuni rare a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca, relatează Reuters.

EMA confirmă o boală a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2022   •   19:05

Este vorba despre mielita transversă.

Tot vineri, comitetul EMA și-a reitera recomandarea privind includerea unui avertisment similar în prospectul vaccinului unic al Johnson & Johnson.

Această recomandare a fost formulată prima dată anul trecut, în luna noiembrie.

Mielita transversă reprezintă o inflamație a măduvei spinării și poate provoca slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor și probleme senzoriale, după cum poate afecta și funcționarea vezicii urinare sau a intestinului.

După analiza datelor, Comitetul EMA a concluzionat că o relație de cauzalitate între aceste două vaccinuri și mielita transversă reprezintă "cel puțin o probabilitate rezonabilă".

Reuters notează că vaccinul AstraZeneca s-a confruntat cu mai multe probleme, inclusiv întârzieri de producție și anchete ale autorităților naționale de reglementare, în urma înmulțirii cazurilor de cheaguri de sânge coroborate cu un număr scăzut de trombocite (tromboză asociată cu trombocitopenie).

Din acest motiv, mai multe state au oprit administrarea acestui vaccin.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close