Antena 3 CNN Coronavirus FDA reduce perioada de așteptare a boosterului Moderna de la șase la cinci luni

FDA reduce perioada de așteptare a boosterului Moderna de la șase la cinci luni

Adulții care au primit două doze de vaccin Moderna, trebuie acum să aștepte doar cinci luni înainte de a primi o doză de rapel, a declarat vineri FDA, la câteva zile după ce agenția a scurtat perioada dintre vaccinurile Pfizer și pe măsură ce cazurile cresc, pe fondul răspândirii variantei Omicron.

FDA reduce perioada de așteptare a boosterului Moderna de la șase la cinci luni
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    07 Ian 2022   •   19:03

FDA a spus că scurtarea intervalului de timp de la șase la cinci luni între dozele de Moderna va stimula imunitatea în scădere și va oferi o protecție mai bună împotriva variantei Omicron pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.

Dr. Peter Marks, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare Biologică al FDA, a declarat într-o declarație că actualizarea timpului „aduce coerență în momentul administrării unei doze de rapel”, deoarece agenția a ajustat perioada pentru vaccinurile Pfizer la începutul acestei săptămâni.

Date cheie

SUA se confruntă cu o creștere vertiginoasă a cazurilor pe măsură ce varianta Omicron se răspândește. Țara a raportat luni un record de 1,08 milioane de cazuri, potrivit Universității Johns Hopkins, și raportează o medie pe șapte zile de 610.989 de cazuri noi zilnice.

Omicron a fost responsabil pentru 95% din cazurile noi din țară pentru săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie, potrivit CDC. În timp ce studiile timpurii au arătat că Omicronul poate provoca o boală mai puțin severă decât alte variante, experții au avertizat că numărul de cazuri din SUA ar putea fi suficient pentru a copleși sistemele spitalicești.

131.972 de pacienți au fost internați pentru COVID-19 până joi, potrivit Departamentului pentru Servicii Umane și de Sănătate, în creștere de la 103.329 luni.

Numărul copiilor internați în spitalul din SUA pentru COVID-19 atinge cifre record. Numărul mediu de copii internați în spital pe zi a ajuns la 672 în săptămâna care s-a încheiat duminică, potrivit CDC - o creștere de 114% față de săptămâna precedentă, informează Forbes.

×
Subiecte în articol: FDA Moderna booster vaccin COVID-19 omicron
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close