Antena 3 CNN Coronavirus O femeie vindecată de COVID-19 a murit după ce a fost plimbată o noapte întreagă între spitale

O femeie vindecată de COVID-19 a murit după ce a fost plimbată o noapte întreagă între spitale

Cecilia Pavel, în vârstă de 66 de ani, din Prahova, a murit marţi noapte după ce a fost plimbată între mai multe spitale. Femeia, care se vindecase de COVID-19, luase în timpul internării o bacterie care s-a dovedit a-i fi fatală. Dar cu adevărat fatal i-a fost, de fapt, sistemul sanitar românesc, susține familia victimei.

O femeie vindecată de COVID-19 a murit după ce a fost plimbată o noapte întreagă între spitale
de Dana Musceleanu    |    07 Oct 2020   •   20:30

Cecilia Pavel a fost diagnosticată pe 12 septembrie cu SARS-CoV-2, iar după ce a stat internată 16 zile la secţia de Boli Infecţioase s-a vindecat şi a fost externată.

După câteva zile însă, femeia s-a simţit din nou rău, având febră și probleme digestive. În noaptea de vineri spre sâmbătă, a chemat salvarea şi a mers inițial la spitalul din Câmpina.

Aici analizele au arătat că era infectată cu o bacterie periculoasă, Clostridium Difficile, iar familia bănuiește că sursa a fost din spitalul unde s-a tratat de COVID.

De la Câmpina, pacienta a fost transferată la Băicoi, la un spital privat care nu a primit-o spunând că este o încurcătură, iar ulterior, duminică, a fost internată la Spitalul Orășenesc. Luni seară, fiindcă situația se înrăutățea, medicul de la Băicoi a solicitat trimiterea pacientei la Spitalul Județean Ploiești.

Numai că aici i s-a refuzat, din nou, internarea, un medic de la ATI spunând că “e bine şi s-o returneze de unde a venit”, susţine familia, potrivit Libertatea. A revenit la spitalul din Băicoi, dar pentru că starea ei era şi mai gravă, iar unitatea sanitară nu dispune de o secţie ATI, au retrimis-o la Ploieşti.

Cu mari intervenţii a fost internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţe, dar prea tărziu. Marți, 6 octombrie, în jurul orei 5:30, Cecilia Pavel a murit. Deşi învinsese coronavirusul, a fost înfrântă de infecţia nosocomială şi de sistemul sanitar românesc.

×
Subiecte în articol: prahova COVID-19 infecţie nosocomială
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close