Antena 3 CNN Coronavirus Revoluție în depistarea rapidă a virusului Sars-CoV2: Aplicația care te testează în doar 3 minute!

Revoluție în depistarea rapidă a virusului Sars-CoV2: Aplicația care te testează în doar 3 minute!

O procedură de scanare a ochilor care poate identifica în doar trei minute purtătorii coronavirusului, cu o rată de succes de 95%, a fost pusă la punct de o companie germană.

Revoluție în depistarea rapidă a virusului Sars-CoV2: Aplicația care te testează în doar 3 minute!
de Dana Musceleanu    |    12 Apr 2021   •   15:59

Compania Semic RF din Munchen şi-a dezvoltat aplicaţia de scanare alături de colegi din Statele Unite şi, în aşteptarea avizelor legale, speră ca aceasta să fie lansată până la sfârşitul lunii viitoare, după cum a declarat director general al companiei, Wolfgang Gruber, citat de Reuters.

Procedura se bazează pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu un smartphone, ulterior aplicația identificând virusul prin intermediul unei inflamaţii simptomatice a membranei conjunctive supranumită ”ochi roz”.

”Am reuşit să izolăm COVID-19 din peste două milioane de nuanţe diferite de roz. (...) Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a explicat Gruber.

Aplicaţia testată deja pe un număr de peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă. Cu ajutorul acestei metode revoluționare de testare s-ar putea reveni la participarea unor mulţimi mari la evenimente precum concerte şi meciuri de fotbal.

În prima fază, aplicaţia se adresează companiilor şi utilizatorilor comerciali, la un cost de 480 de euro (570 de dolari) pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoane fizice.

Citește și: Olanda pregătește evenimentele cu mii de participanți

 

 

×
Subiecte în articol: Germania coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close