Antena 3 CNN Coronavirus Sibiul iese din carantină după o lună de măsuri stricte împotriva COVID-19! Autorități: ”Efortul comun al tuturor sibienilor nu a fost în zadar"

Sibiul iese din carantină după o lună de măsuri stricte împotriva COVID-19! Autorități: ”Efortul comun al tuturor sibienilor nu a fost în zadar"

Sibiul iese din carantină după o lupta de aproape o luna împotriva SARS-CoV-2. Rată de infectare în Județul Sibiu a ajuns la 3,35 de cazuri la mia de locuitori. Astfel, începând de luni dimineață de la ora 5:00, au ieșit din carantină și localitățile Mediaș, Cisnădie, Tălmaciu, Avrig, comună Orlat și satul Șelimbăr.

Sibiul iese din carantină după o lună de măsuri stricte împotriva COVID-19! Autorități: ”Efortul comun al tuturor sibienilor nu a fost în zadar"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Dec 2020   •   13:10

”Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ”, a anunțat prefectul Sibiului, Mircea Crețu, pe pagina de Facebook a Prefecturii.

Dragi sibieni, Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în...

Posted by Instituția Prefectului - Județul Sibiu on Sunday, 13 December 2020

Astfel, în Municipiul Sibiu și localitățile Mediaș, Cisnădie, Tălmaciu, Avrig, comuna Orlat și satul Șelimbăr se vor respecta, de luni, măsurile împuse de Starea de Alertă, pentru localități unde rata de infectare depășește 3 cazuri la mia de locuitori. Potrivit Prefecturii, în prezent, rata de incidență la nivelul județului era de 3,65 la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu de 5,13 la mia de locuitori.

Astfel, se da undă verde la deschiderea teraselor și vor dispărea și filtrele de poliție la intrarea și ieșirea din localitate. Vor rămâne în vigoare doar măsurile restrictive pe timp de noapte.

Prefectul Sibiului a ținut să mulțumească tuturor cetățenilor care au respectat măsurile și au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și solidaritate:
”Sărbătorile se apropie și este necesar să fim în continuare precauți și să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, a mai scris Mircea Crețu.

Sibiu a intrat în carantină luni, 16 noiembrie! Arafat: ”Mall-urile se închid în weekend. Distanţare la 8 metri”

Judeţul Sibiu avea, la acel moment, rata cea mai mare de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, iar Municipiul Sibiu se apropia de o rată de infectare de 12 cazuri la mia de locuitori.

"Știți că situația din Sibiu și unele localități necesită alte măsuri față de cele luate deja de autorități. Având în vedere incidența și numărul mare de cazuri în urma discuțiilor cu Comitetul de Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de luni. O excepție e închiderea mall-ului pe durata weekend-ului cu excepția magazinelor care vând alimente.

Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între ore 10 și 13 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfășura afară", declara la acel moment Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Sibiu carantină COVID-19 restricţii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close