Antena 3 CNN Coronavirus Klaus Iohannis: Elevii nu se vor mai duce fizic la școală. Excepție fac cei din clasele terminale

Klaus Iohannis: Elevii nu se vor mai duce fizic la școală. Excepție fac cei din clasele terminale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că școlile, grădinițele, universitățile nu se mai deschid în acest an școlar.

Klaus Iohannis: Elevii nu se vor mai duce fizic la școală. Excepție fac cei din clasele terminale
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    27 Apr 2020   •   14:02

„Epidemia nu s-a terminat, nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau o încetinire a acestei epidemii”, a spus Iohannis.

„S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile, universitățile să nu se mai redeschidă”, a precizat președintele.

Mediile se închid cu notele existente.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

„Vor fi maximum 10 elevi într-o sală, vor sta 2-3 ore în sală și se vor pregăti. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte”, a punctat Klaus Iohannis.

Iohannis: Intervalul orar pentru persoanele de peste 65 de ani se schimbă

Școlile se vor redeschide în septembrie.

Potrivit președintelui, autoritățile trebuie să țină cont de câteva lucruri simple, respectiv dacă elevii ar merge la școală, ar exista două riscuri majore: să ducă boala la școala și să ducă boala de la școală acasă.

Elevii din clasele terminale revin la școală între 2 și 12 iunie

Președintele Klaus Iohannis a anunţat un ajutor medical pentru Republica Moldova.

O echipă de medici se va deplasa acolo pentru a ajuta spitalele de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii.

O a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti, materiale sanitare de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii acestei ţări să treacă mai uşor peste epidemie.

Președintele României a făcut declarațiile după întâlnirea avută cu premierul Ludovic Orban și miniștrii Monica Anisie, Nelu Tătaru, Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: declaraţie Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close