Antena 3 CNN Coronavirus Managerul Spitalului V. Babeş: "Şi dacă am testa şi am afla că sunt mai mulţi pozitivi, oare ce am face? Unde şi cum să-i izolezi?"

Managerul Spitalului V. Babeş: "Şi dacă am testa şi am afla că sunt mai mulţi pozitivi, oare ce am face? Unde şi cum să-i izolezi?"

Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală, dr. Emilian Ioan Imbri, a spus marţi, la Antena 3, că multe persoane nu respectă restricţiile impuse în pandemie, astfel că, şi dacă testele ar arăta că sunt mai mulţi bolnavi decât cifrele oficiale, nu prea am avea ce să facem.

Managerul Spitalului V. Babeş: "Şi dacă am testa şi am afla că sunt mai mulţi pozitivi, oare ce am face? Unde şi cum să-i izolezi?"
Sursa foto: Facebook
de M.Z.    |    21 Apr 2020   •   13:52

Medicul se referă la oameni care vor să-şi impună "un mod de viaţă la care ei cred că au dreptul". 

În plus, datele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică arată că peste 2.000 de persoane nu au respectat izolarea şi carantina.

"Şi dacă i-am testa pe mai mulţi şi am afla că sunt pozitivi, oare ce am face? Unde şi cum să-i izolezi, având în vedere că avem de-a face cu persoane care nu se dau în lături să atace, să-şi impună un mod de viaţă la care ei cred că au dreptul.

Atât timp cât nu vom avea un vaccin, un tratament ţintit, suntem ca în filme, stăm ascunşi. Cât o să mai stăm, că până la urmă te împinge nevoia să ieşi din ascunzătoare şi atunci te prinde virusul şi îl iei", a spus dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş, marţi, la Antena 3.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.134 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. 

De asemenea, 131 de persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite, până în prezent, 452 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin.

Încă 306 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 9.242 de infectări și 482 de morți.

Medicul ne-a atenţionat din nou să avem mare grijă în următoarea perioadă.

"Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni, să nu uităm de mască şi nici de spălatul pe mâini", a continuat managerul Spitalului Victor Babeş.

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un nou avertisment dur cu privire la coronavirus: "Ce este mai rău, abia acum urmează!"

Managerul Spitalului V. Babeş: Ceva nelămurit planează asupra noastră. Nu vă "relaxaţi" în următoarele două săptămâni

 

×
Subiecte în articol: Emilian Ioan Imbri coronavirus
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close