Antena 3 CNN Coronavirus Județul din România în care masca de protecție este obligatorie peste tot. Poate fi și o eșarfă!

Județul din România în care masca de protecție este obligatorie peste tot. Poate fi și o eșarfă!

Masca de protecție este obligatorie în tot județul Caraș-Severin, a anunțat, joi, Prefectura.

Județul din România în care masca de protecție este obligatorie peste tot. Poate fi și o eșarfă!
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    15 Oct 2020   •   20:50

Masca de protecție este obligatorie în județul Caraș-Severin. Potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, masca poate fi și reutilizabilă, precum și eșarfă sau alt accesoriu vestimentar, care să acopere nasul și gura.

Prefectura Caraș-Severin a anunțat că este în vigoare, de miercuri, hotărârea CJSU privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii.

Masca poate fi din materiale de protecţie de unică folosinţă, dar și reutilizabile, cum ar fi măşti de protecţie reutilizabile, eşarfele sau alte accesorii vestimentare.

Scopul instituirii obligativității este acela de a reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pe toată perioada stării de alertă, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Citiți și: Tătaru: Cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare. Reacţia medicilor de familie

×
Subiecte în articol: mască protecţie Caras-Severin
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close