Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca. E singura soluție!

Dr. Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca. E singura soluție!

În zonele aglomerate trebuie purtată masca, spune medicul Virgil Musta.

Dr. Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca. E singura soluție!
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    15 Oct 2020   •   18:45

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este de părere că trebuie să purtăm mască de protecție atunci când ne întâlnim cu cineva sau când ne aflăm într-o zonă aglomerată. ”Este singura soluție să ne protejăm”, spune medicul.

”În spațiul deschis, dacă ne aflăm singuri nu trebuie să purtăm mască, dar acolo unde ne întâlnim să stăm la povești cu cineva sau e o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să-ți tușească în față, acolo trebuie purtată mască. Este singura soluție de a ne proteja”, a declarat, joi, la Digi24 medicul Virgil Musta.

Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Recomandări de la dr. Virgil Musta

Potrivit medicului, este binevenită intenția ca pacienții asimptomatici să stea la domiciliu.

”Medicii de familie vor primi setul de întrebări pe care să le pună zilnic pacienților și funcție de răspunsuri și de criteriile de severitate vor îndruma pacienții spre clinicile de boli infecțioase dacă prezintă forme de agravare a bolii. Ceilalți, care prezintă astfel de semne, sunt îndrumați să fie evaluați în spitale”.

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Citiți și: Tătaru: Cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare. Reacţia medicilor de familie

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus mască
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close