Antena 3 CNN Coronavirus Medici în combinezoane, protest la Guvern. Prima reacție de la Minister: ”E risipă de echipamente”

Medici în combinezoane, protest la Guvern. Prima reacție de la Minister: ”E risipă de echipamente”

Prima reacție de la Ministerul Sănătății la protestul medicilor. Secretarul de stat Horațiu Moldovan îi critică pe participanții la manifestație, pentru că fac risipă de echipamente de protecție.

Medici în combinezoane, protest la Guvern. Prima reacție de la Minister: ”E risipă de echipamente”
Sursa foto: Agerpres
22 Iul 2020   •   13:07

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că echipamentele de protecție specială nu trebuie folosite pe stradă, ca exercițiu de imagine.

"Echipamentele au fost permanent suplimentate și în zonele unde e indicată folosirea lor există. Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente și în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcați în echipamente pe stradă.

Nici asta nu e o atitudine firească. Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituțiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm.

Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, echipamente, imagini cu pacienți, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. Este până la urmă o risipă de echipamente", a declarat la Digi24 Horațiu Moldovan.

Vă amintim că aproximativ 100 de cadre medicale au ieșit la protest, miercuri, în fața Guvernului.

Îmbrăcați în combinezoane de protecție, angajații din sistemul sanitar spun că sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să muncească și de nenumăratele ore suplimentare pe care trebuie să le facă.

Romeo Sandu, asistent la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, a vorbit în direct la Antena 3 despre principalele nemulțumiri.

Sunt asistent medical și sunt și vicepreședintele Federației Sanitas. Astăzi am venit în fața Guvernului să depunem documente prin care le aducem la cunoștință (guvernanților- n.red.) ce nu au făcut pentru salariații din sistemul sanitar. Au promis atât de multe, încât s-au creat foarte multe așteptări”, a spus el.

Cadrele medicale sunt revoltate. ”Nu mai avem personal cu care să lucrăm”

”Se lucrează în ture de 12 ore, de 8 ore, și nu mai fac față colegii noștri”, a mai spus asistentul medical.

Întrebat cât de greu este să stai îmbrăcat într-un astfel de combinezon de protecție, asistentul Romeo Sandu a precizat că prin acest costum nu trece aerul. ”Nu poți să te ștergi! Nu ai voie să pui mâinile pe față, nu ai voie să te schimbi. Nu ai voie să ieși din tură decât în momentul în care pleci acasă! Colegii noștri sunt puși în situația de a purta pamperși în anumite cazuri. Este foarte greu. Se strânge apa în cizme!

Ministrul Sănătății: ”Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri”

Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția. Legislația care intră astăzi (marți - n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: combinezoane protest Horațiu Moldovan

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close