Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, previziune sumbră: Vom avea două săptămâni grele. Ce spune ministrul Sănătăţii despre creşterea cazurilor COVID

Nelu Tătaru, previziune sumbră: Vom avea două săptămâni grele. Ce spune ministrul Sănătăţii despre creşterea cazurilor COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia, marţi, că ne aşteaptă două săptămâni grele din punct de vedere al cazurilor de coronavirus, explicând că suntem într-un moment "de creștere progresivă".

Nelu Tătaru, previziune sumbră: Vom avea două săptămâni grele. Ce spune ministrul Sănătăţii despre creşterea cazurilor COVID
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    21 Iul 2020   •   14:56

Legea carantinei şi izolării, care a intrat în vigoare marţi, după două săptămâni de vid legislativ, ne va ajuta însă în limitarea epidemiei.

"Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități, vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția. 

Tătaru: Vom avea două săptămâni grele

Legislația care intră astăzi (marți - n.r., Legea carantinei şi izolării) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, marţi, după şedinţa de guvern.

Cât despre recordul negativ de cazuri noi de COVID-19, înegistrat marţi de România, respectiv, 994, şeful de la Sănătate a explicat că ne aflăm într-o perioadă de "creștere ușoară".

Nelu Tătaru: Vom avea două săptămâni dificile

De ce cresc cazurile de COVID zilnic

"Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri", a mai spus ministrul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 994 de noi îmbolnăviri de COVID-19 în România şi 36 de noi decese. 

Potrivit GCS, până marți în România au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 2.074 de decese. La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close