Antena 3 CNN Coronavirus Mesajul ministrului Sănătăţii pentru cei care nu cred în coronavirus: ''Este o boală care nu alege şi nici nu iartă!''

Mesajul ministrului Sănătăţii pentru cei care nu cred în coronavirus: ''Este o boală care nu alege şi nici nu iartă!''

Nelu Tătaru a vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre cum se gestionează situaţia pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă, în urma infectării cu COVID-19. Ministrul Sănătăţii le-a transmis un mesaj celor care nu cred în noul coronavirus: ''Este o boală care nu alege şi nici nu iartă!''

Mesajul ministrului Sănătăţii pentru cei care nu cred în coronavirus: ''Este o boală care nu alege şi nici nu iartă!''
Sursa foto: Nelu Tataru/Facebook
de Iulia Orgo    |    17 Iul 2020   •   17:30

Ministrul Sănătăţii a explicat cum se gestionează situaţia de la Terapie Intensivă, unde paturile prezintă un deficit, însă problema este sub control deoarece se va apela la unităţile mobile.

Avem şi un număr mai mare de teste, e normal să avem şi un număr mai mare de confirmări. Atenţia noastră se îndreaptă foarte mult spre unităţile de primiri urgenţe ca să monitorizăm adresabilitatea şi secţiile de Terapie Intensivă. Gesionarea acestor secţii de Terapie Intensivă şi a paturilor de Terapie Intensivă este în acet moment în centrul atenţiei şi tocmai pentru a putea fi punctual prezenţi acolo unde este nevoie.

Am avut un caz când a trebuit să tranferăm un pacient din Bucureşti către acea unitate mobilă ATI care se află la spitalul din Ploieşti. În acest moment se gestionează paturile de Terapie Intensivă odată cu aplicare legii care a fost proaspăt votată, să putem face şi acele transferuri de personal ca să nu fie neapărată nevoie să mutăm dintr-o parte în alta cazurile de Terapie Intensivă, acolo unde nu avem personal. Acolo unde paturile prezintă un deficit, vom avea şi rulajul acelor unităţi mobile care pot suplini, fiecare având câte 12 paturi. În acest moment avem doar zone punctuale, unde este acest necesar de paturi de Terapie Intensivă.

Nelu Tătaru a vorbit despre creşterea cazurilor din ultimele zile şi a spus că suntem în ascensiune uşoară care se pune pe fondul relaxării şi a nerespectării regulilor.

Încă suntem pe o ascensiune uşoară şi va trebui să ne obişnuim două săptămâni, să gestionăm această creştere care a început în acest moment şi pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul aceste relaxări şi a celor nerespectări de reguli. Aceşti pacienţi care sunt pozitivi şi care vor duce boala 14 zile, noi trebuie să ne asigurăm ca în aceste 14 zile, ei să meargă acolo unde ar trebui să fie în izolare pentru a-şi putea consuma boala şi nu ar fi în mişcare liberă printre anumite grupări populaţionale, anumite localităţi, enităţi umane unde pot infecta şi creşte aceste numere de cazuri.

Ministrul Sănătăţii, mesaj pentru cei care nu cred în coronavirus şi nu respectă regulile

Pentru cei care s-au relaxat în acest moment, le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica şi acest prim moment pandemic.

Pentru cei care nu cred, i-aş invita să vadă în aceste zile, la fel cum merg eu prin spitalele din ţară şi să nu îşi dorească ca ce vedem noi acum în spitale să fie întâlnit şi la cei apropiaţi lor, sau chiar lor personal, fiindcă este o boală care nu alege şi nici nu iartă'', a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

România a înregistrat astăizi un record al infectărilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 799 de cazuri noi de COVID-19, din 18.986 de teste.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close