Antena 3 CNN Coronavirus Care este riscul de infectare cu COVID-19 la piscină sau la mare? Răspunsul specialiștilor

Care este riscul de infectare cu COVID-19 la piscină sau la mare? Răspunsul specialiștilor

Pe măsură ce se apropie vara, din ce în ce mai mulți oameni se întreabă care este riscul de infecție cu coronavirus la piscină sau la mare. Din fericire, specialiștii sunt de părere că riscul este redus în comparație cu alte activități.

Care este riscul de infectare cu COVID-19 la piscină sau la mare? Răspunsul specialiștilor
Sursa foto: Pixabay
26 Mai 2020   •   17:31

Apa de piscină nu poate transmite viruși, informează specialiștii. Clorul distruge virusul, deci riscul de a ne infecta cu COVID în apa de piscină este inexistent. Totuși, este important să dezinfectăm șezlongul și măsuța de cafea, suprafețe care sunt destul de des atinse, scrie NY Post

Oamenii de știință sunt de părere că și apa mării este destul de sigură, datorită sării. Lacurile sunt și ele o variantă bună: „Ar trebui să bei toată apa din lac ca să te infectezi cu coronavirus. Efectul de diluare este enorm”, a declarat profesorul de microbiologie al Universității din California de Sud, Paula Cannon, pentru Los Angeles Times.

Cel mai important lucru este să evităm plajele și piscinele aglomerate, să păstrăm distanța socială și să urmăm regulile de igienă. 

×
Subiecte în articol: piscina coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close