Antena 3 CNN Coronavirus Numărul cazurilor Covid trece de 200 de milioane în lume. Tulpina Delta face ravagii: 97% din cazurile severe vin de la nevaccinați, în SUA

Numărul cazurilor Covid trece de 200 de milioane în lume. Tulpina Delta face ravagii: 97% din cazurile severe vin de la nevaccinați, în SUA

Cazurile de coronavirus la nivel mondial au depășit 200 de milioane miercuri, potrivit unui bilanț al Reuters, deoarece varianta Delta, mai infecțioasă, amenință zonele cu rate scăzute de vaccinare.

Numărul cazurilor Covid trece de 200 de milioane în lume. Tulpina Delta face ravagii: 97% din cazurile severe vin de la nevaccinați, în SUA
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    04 Aug 2021   •   19:58

Creșterea globală a cazurilor evidențiază diferența în creștere a ratelor de vaccinare între națiunile bogate și cele sărace.

Cazurile sunt în creștere în aproximativ o treime din țările lumii, care în multe situații nu au vaccinat nci măcar jumătate din populație.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut miercuri un moratoriu pentru stimulatorii de vaccin COVID-19 înainte de vaccinarea a cel puțin 10% din populația din fiecarei țari. 

„Avem nevoie de o inversare urgentă, de la majoritatea vaccinurilor către țările cu venituri mari, la majoritatea către țările cu venituri mici”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tulpina Delta modifică toate ipotezele cu privire la virus și la economiile în curs de desfășurare, experții în boli luptând pentru a afla dacă cea mai recentă versiune a coronavirusului îi face pe oameni, în special pe cei nevaccinați, să fie mai bolnavi decât înainte.

Cel puțin 2,6% din populația lumii a fost infectată de la declanșarea pandemiei, cifra adevărată fiind probabil mai mare din cauza testelor limitate în multe locuri. 

Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o țară, ar fi al optulea cea mai populată din lume, în spatele Nigeriei, potrivit unei analize Reuters.

A fost nevoie de peste un an pentru ca cazurile COVID-19 să atingă 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puțin peste șase luni, potrivit analizei. 

Virusul a ucis aproape 4,4 milioane de oameni.

Țările care raportează cele mai multe cazuri în medie pe șapte zile - Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India și Iran - reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile globale raportate în fiecare zi.

Statele Unite oferă una din fiecare șapte infecții raportate la nivel mondial. 

Statele americane cu rate scăzute de vaccinare, cum ar fi Florida și Louisiana, înregistrează un număr record de pacienți cu COVID spitalizați, în ciuda faptului că națiunea a vaccinat per total 70% dintre adulți cu cel puțin un vaccin. 

Șeful unui spital din Louisiana a avertizat despre „cele mai întunecate zile” de până acum.

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe, potrivit echipei de specialiști de la Casa Albă.

Infecțiile cu COVID-19 cresc în timp ce varianta Delta se răspândește accelerat.

×
Subiecte în articol: delta COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close