Antena 3 Coronavirus O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India. Alți opt lei sunt infectați

O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India. Alți opt lei sunt infectați

de Mia Lungu    |    06 Iun 2021   •   15:15
O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India. Alți opt lei sunt infectați
Sursa foto: Hepta

O leoaică în vârstă de nouă ani a murit într-o grădină zoologică din statul indian Tamil Nadu după ce s-a infectat cu coronavirus, în timp ce alţi opt lei au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, au anunţat sâmbătă reprezentanții parcului.

Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna, din India, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

După ce administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la animale, nouă lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic, pentru DPA.

Leoaica nu prezenta simptome cu o zi înaintea morţii sale. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare, scrie Agerpres.

Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu. Printre ei se află şi două exemplare în vârstă - unul de 23 de ani şi altul de 19 ani.

Angajații parcului nu știu cum s-au infectat felinele cu COVID-19

Angajaţii grădinii zoologice spun că au respectat cu stricteţe toate protocoalele anti-COVID-19 şi deocamdată nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate.

Toţi îngrijitorii şi asistenţii care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii care distribuie hrana animalelor sunt testaţi cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă.

Îngrijitorii, medicii veterinari şi ceilalţi angajaţi poartă în fiecare zi echipamente de protecţie sanitară atunci când pătrund în ţarcurile animalelor şi în zonele de safari.

Parcul zoologic a fost închis pentru vizitatori începând din data de 20 aprilie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în statul indian Tamil Nadu în timpului celui de-al doilea val al pandemiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close