Antena 3 Coronavirus Omicron a ajuns și în Australia: două cazuri confirmate

Omicron a ajuns și în Australia: două cazuri confirmate

de Alexandra Ionescu    |    28 Noi 2021   •   10:26
Omicron a ajuns și în Australia: două cazuri confirmate
Sursa foto: Pexels/Anna Shvets

Australia a confirmat duminică că două persoane sosite din sudul Africii în weekend au fost testate pozitiv pentru varianta de coronavirus Omicron. Ambele persoane erau complet vaccinate, și asimptomatice.

Oficialii din domeniul sănătății din New South Wales, cel mai populat stat, au declarat că ambii pasageri au sosit în capitala statului, Sydney, sâmbătă seara și au fost testați pozitiv pentru COVID-19 târziu în acea noapte, înainte ca secvențierea genomului să confirme varianta Omicron duminică.

Australia se alătură Marii Britanii, Germaniei și Italiei în detectarea cazurilor de Omicron în weekend, deoarece mai multe națiuni au impus restricții asupra călătoriilor din Africa de Sud.

Ambele persoane erau asimptomatice, complet vaccinate, iar acum au intrat în carantină. Alți 12 pasageri din sudul Africii au intrat, de asemenea,în carantină, în timp ce alți aproximativ 260 de pasageri și echipajele aeriene au fost sfătuiți să se izoleze.

„Contactele apropiate vor fi contactate în mod regulat și vor fi efectuate verificări”, a spus departamentul de sănătate într-un comunicat.

Australia a impus noi restricții sâmbătă persoanelor care au fost în nouă țări din Africa de Sud, deoarece varianta extrem de infecțioasă ridică îngrijorări cu privire la un alt val al pandemiei. Țările sunt: Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho, Eswatini, Seychelles, Malawi și Mozambic.

Noua Zeelandă a anunțat noi măsuri începând de duminică seara

Ministrul Chris Hipkins, a declarat sâmbătă seara că numai cetățenilor din Noua Zeelandă li se va permite să intre în țară din cele nouă țări din Africa de Sud.

Cetăţenilor li se va cere să rămână în izolare timp de 14 zile, precum şi să fie supuşi testelor, a spus el într-un comunicat, potrivit The Jerusalem post.

Australia și-a atenuat restricțiile la începutul acestei luni pentru prima dată în timpul pandemiei, permițând rezidenților complet vaccinați să se întoarcă în țară fără carantină.

Australia a eliminat în mare parte infecțiile, până când un focar al variantei extrem de infecțioase Delta, la sfârșitul lunii iunie, s-a răspândit rapid în estul său. Până acum au fost înregistrate aproximativ 205.000 de cazuri și 1.985 de decese, mai puțin decât multe alte țări din lumea dezvoltată.

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close