Antena 3 CNN Coronavirus Omicron se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta

Omicron se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta în ţări cu transmitere comunitară, cu o dublare a timpului de la 1,5 la 3 zile, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Omicron se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta
Sursa foto: Getty Images | Zuma Press / Pavlo Gonchar
de Silvia Preda    |    18 Dec 2021   •   14:16

Omicron, care a fost desemnată ca variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, a infectat 89 de ţări din toate cele şase regiuni OMS până la 16 decembrie, a afirmat OMS. 

Omicron este de 5 ori mai contagios decât Delta - studiu

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu un nivel ridicat de imunitate a populaţiei, dar nu este clar dacă acest lucru se datorează capacităţii virusului de a se sustrage imunităţii, transmisibilităţii sale crescute inerente sau unei combinaţii a ambelor, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Virusolog român, avertisment: "Omicron și Delta ar putea crea un virus mai periculos" 

Agenţia de sănătate a ONU a declarat că datele privind severitatea clinică a Omicron rămân limitate.

"Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care severitatea este afectată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă", a spus OMS.

Simptomul comun pe care îl au, la început, persoanele infectate cu Omicron 

Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul sănătăţii, a declarat că datele preliminare ale unui studiu sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit" în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus. Persoanele infectate au un simptom comun, la început, durerea în gât.

Studiu - Omicron nu dă simptome mai uşoare decât tulpina Delta 

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente.

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi cele vindecate au protecţie zero față de Omicron

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi cele vindecate au protecţie zero față de Omicron, iar varianta ar putea proveni de la șoareci, arată rezultatele preliminare ale unui studiu internațional.

×
Subiecte în articol: coronavirus delta omicron
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close