Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment de la OMS: ''Această pandemie este departe de a se termina''

Avertisment de la OMS: ''Această pandemie este departe de a se termina''

"Această pandemie este departe de a se termina", a avertizat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Avertisment de la OMS: ''Această pandemie este departe de a se termina''
Sursa foto: Pexels/Polina Tankilevitch
de Silvia Preda    |    09 Mar 2022   •   21:56

"Vinerea aceasta se vor împlini doi ani de când am spus că răspândirea COVID-19 în întreaga lume ar putea fi calificată drept pandemie", a amintit medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Deşi numărul cazurilor de infectare şi al deceselor este în scădere, "această pandemie este departe de a se termina şi nu se va încheia nicăieri dacă nu se va încheia pretutindeni", a subliniat directorul organizaţiei.

OMS a observat o creştere foarte puternică în regiunea Pacificului de Vest, deşi la nivel global numărul de noi cazuri de infectare şi decese a scăzut cu 5%, respectiv 8%, potrivit raportului epidemiologic săptămânal.

Se închid centrele de vaccinare din România. Unde ne putem vaccina anti COVID de azi înainte

"Virusul continuă să evolueze şi continuăm să ne confruntăm cu obstacole majore în distribuţia vaccinurilor, a testelor şi tratamentelor oriunde sunt necesare", a insistat Tedros Ghebreyesus.

Testele sunt o sursă de îngrijorare pentru OMS, directorul acesteia remarcând că "mai multe ţări şi-au redus drastic testele". "Acest lucru ne împiedică să vedem unde se găseşte virusul, cum se răspândeşte şi cum evoluează", a avertizat el.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close