Antena 3 CNN Coronavirus Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru coronavirusuri

Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru coronavirusuri

BioNTech, partenera din Germania a Pfizer pentru vaccinurile împotriva COVID-19, a anunţat că cele două companii vor începe, în a doua jumătate a anului, testarea pe oameni a unui vaccin de ultimă generație care protejează împotriva unei game largi de coronavirusuri.

Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru coronavirusuri
Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    30 Iun 2022   •   09:03

Lucrările experimentale pe vaccinuri, care depăşesc abordarea actuală, includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T, concepute în primul rând, pentru a proteja împotriva bolilor severe dacă virusul devine mai periculos, şi vaccinuri cu pancoronavirus, care protejează împotriva familiei mai largi de virusuri şi a mutaţiilor acestora.

În diapozitivele de prezentare postate pe site-ul BioNTech pentru ziua investitorilor, firma germană de biotehnologie a spus că scopul său este de "a oferi o protecţie durabilă faţă de variante", potrivit Reuters, citată de G4Media.

Cei doi parteneri, producători ai celor mai răspândite vaccinuri pentru Covid-19 din lumea occidentală, discută în prezent cu autorităţile de reglementare versiuni îmbunătăţite ale vaccinului lor, creată pentru a proteja mai bine împotriva variantei Omicron şi a subliniilor sale.

Mutaţia persistentă a virusului în noi variante, care eludează protecţia vaccinului, precum şi scăderea memoriei imunitare umane, au adăugat o urgenţă căutării de către companii, guverne şi organismele de sănătate pentru instrumente de protecţie mai fiabile.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close