Antena 3 CNN Coronavirus Un bărbat din Iași vindecat de COVID-19 a salvat 9 persoane, donând de trei ori plasmă

Un bărbat din Iași vindecat de COVID-19 a salvat 9 persoane, donând de trei ori plasmă

Un ieșean a ajutat 9 bolnavi de COVID-19 să se vindece, după ce a donat de trei ori plasmă convalescentă. Reprezentanții centrului de transfuzie fac un apel pentru ca și alți donatori să ii urmeze exemplul.

Un bărbat din Iași vindecat de COVID-19 a salvat 9 persoane, donând de trei ori plasmă
Sursa foto: Centrul Regional De Transfuzie Sanguina Iasi
de Mia Lungu    |    29 Oct 2020   •   16:45

Un bărbat din Iași, vindecat de Covid-19, a reușit să ajute alți 9 bolnavi să se vindece, după ce a donat plasmă de 3 ori. Fostul pacient a donat sânge la Centrul Regional de transfuzie. Reprezentanții centrului îndeamnă și alți foști pacienți să doneze.

"O nouă zi plină de bucurie...

Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi.
Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate.

Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9.
Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture", a notat Centrul Regional De Transfuzie Sanguină Iași într-o postare pe pagina de Facebook, însoțită și de o fotografie a donatorului.

Ministrul de Interne, Marcel Vela: "Pentru pacienţii grav bolnav, plasma donată de pacienţii care s-au vindecat de COVID poate reprezenta unica şansă la viaţă"

Ministerului de Interne a anunțat chiar marți că va fi înfiinţat un Centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă convalescentă. Acesta va funcţiona în cadrul spitalului Dimitrie Gerota din Bucureşti şi va fi condus de doi medici care au fost infectaţi cu COVID, dar s-au vindecat.

"Această măsură este cu atât mai necesară, având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru pacienţii grav bolnav, plasma donată de pacienţii care s-au vindecat de COVID poate reprezenta unica şansă la viaţă", a declarat Ministrul Marcel Vela în cadrul unei conferinţe de presă susținute marți.

×
Subiecte în articol: plasma donatori Iași centrul de transfuzie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close