Antena 3 CNN Coronavirus Prefectul Capitalei: Nu am primit nici analiza nici propunerea pentru carantină în București

Prefectul Capitalei: Nu am primit nici analiza nici propunerea pentru carantină în București

Prefectul Capitalei vrea să organizeze, joi, online, ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență în care va stabili restricțiile pentru București. În această seară adună propuneri de la toți membrii comitetului, a avut deja discuții cu șefii Jandarmeriei și Poliției din București. Alin Stoica a oferit detalii în exclusivitate la Antena 3 despre procedura de carantinare și măsurile propuse.

Prefectul Capitalei: Nu am primit nici analiza nici propunerea pentru carantină în București
de Mia Lungu    |    24 Mar 2021   •   13:10

Programul de lucru al corporatiștilor ar putea fi decalat. Sunt mai multe scenarii luate în calcul, inclusiv carantinarea de weekend. Dar nu toți membrii Coaliției de guvernare sunt de acord cu această variantă. Așa că, cel mai probabil, la început va fi doar un set de restricții suplimentare și nu măsura carantinării zonale.

"Incidența este în creștere. Pentru a se lua măsură de carantină zonală, fluxul legal este următorul. Această măsură trebuie propusă de DSP, după care se întrunește Comitetul Municipal, și după ce acest comitet decide, trebuie confirmată prin ordin de DSU.

În primul rând trebuie propusă de autoritățile sanitare care trebuie să facă analiză și să o prezinte către Comitetele în drept, apoi să hotărască și apoi trebuie confirmată și prin ordin de DSU. N-am primit această propunere și nici analiza pe care ar trebui să se bazeze această propunere.

Aceste instituții vor lua o decizie în mod asumat, de aceea și durează. Nu vreau să speculez că cineva vrea să întârzie ceva." a declarat la Antena 3, Alin Stoica, prefectul Capitalei.

 

×
Subiecte în articol: prefectul Capitalei analiza
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close