Antena 3 CNN Coronavirus Președinte ALDE Internat cu COVID la Spitalul Județean, a murit - Familia acuză medicii de malpraxis

Președinte ALDE Internat cu COVID la Spitalul Județean, a murit - Familia acuză medicii de malpraxis

Marin Turcu, în vârstă de 52 de ani, președintele ALDE Bascov, a murit infectat cu COVID-19.

Președinte ALDE Internat cu COVID la Spitalul Județean, a murit - Familia acuză medicii de malpraxis
de Andreea Cigolea    |    30 Sep 2020   •   17:30

Acesta a fost internat în data de 10.09.2020 la SJU Pitesti, cu simptome de Covid-19, și a fost confirmat pozitiv în data de 11.09.2020. A fost internat pe secția terapie intensivă, cu probleme respiratorii, având 90% din plămânul drept afectat precum și alte boli grave.

Familia se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, dorind să depună plângere pentru malpraxis împotriva medicilor și asistenților din cadrul unității spitalicești care s-au ocupat de pacient. Mâine se va face autopsia.

“Este nebun, nu mai sunați atat“

“Până pe data de 26 septembrie, din spusele medicilor, starea lui era uneori staționară, uneori evolua în bine, doar că el îmi trimitea mesaje pe telefon, chiar și apeluri, că nu se simte bine deloc și că nu este tratat adecvat. După ce primeam mesajele lui sau apelurile, sunam pe secția de ATI Pitești să verific starea lui, dacă este în regulă, iar doamnele asistente sau personalul de serviciu îmi spuneau că este stabil, starea lui este bună, iar dacă le rugam să se ducă la el să verifice primeam răspunsuri de genul “este nebun, nu mai sunați atat“ și îmi închideau telefonul. Ba chiar tata mă suna să mă roage să se ducă cineva la el că nu este bine, iar pentru asta dura foarte mult timp în care se putea întâmpla orice, că nu era monitorizat. Primeam mesaje în care mă ruga să-l iau din spital că nu mai poate, nu mai rezistă, că cei de acolo îl omoară. Zilele trecute acuza dureri foarte mari abdominale, timp în care nu i s -a făcut nimic, primeam din nou răspunsul că este nebun și că este constipat și din cauza tratamentului.

Le-am rugat să îi facă analize mai amănunțite să nu aibă și altceva, iar ca răpuns am primit că analizele sunt la fel, sunt ok și sunt confidențiale, cu toate ca le-am spus că sunt fiica legitimă. În data de 28.09 am sunat din nou să aflu starea lui, că primeam mesaje de la el și apeluri să-l iau de acolo că simte că nu este bine deloc și din nou am sunat la spital unde mi s- a spus că starea lui este chiar foarte bună, că l-au trecut de la mască cu ventilație la masca simplă de oxigen, saturația lui fiind favorabilă. Astăzi, 29.09, la ora 7 dimineața m- au sunat de la reanimare spunându-mi că tatăl meu a decedat și că de fapt starea lui era critică, în urma analizelor reieșind că 90 % din plămânul drept este afectat, au depistat și un diabet și pancreatită, de fapt asta era “constipația” de care ele spuneau. Consider că analizele trebuiau făcute la începutul internării, până să fie început tratamentul și pun accent pe comunicarea mea cu spitalul care niciodată nu mi -a dat același răspuns, era în funcție de cine răspundea la telefon”, a spus fiica bărbatului, Diana Turcu conform jurnaluldearges.ro.

 

×
Subiecte în articol: ALDE
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close