Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat face recomandări pentru sărbătorile de iarnă: ”Poate că asta este o soluție”

Raed Arafat face recomandări pentru sărbătorile de iarnă: ”Poate că asta este o soluție”

Sărbătorile de iarnă se apropie. Şeful DSU, Raed Arafat, a recomandat ca vizitele la cei în vârstă în perioada sărbătorilor de iarnă să fie cât mai scurte. E indicat să păstrați distanța și să folosiți masca de protecție.

Raed Arafat face recomandări pentru sărbătorile de iarnă: ”Poate că asta este o soluție”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    17 Dec 2020   •   11:00

”Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Poate că asta este o soluție.

Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. Trebuie înțeles acest lucru. Nu este o dorință a doctorului Arafat sau a autorităților sanitare sau a oricui să strice vacanța pentru nimeni. Dar asta este situația.

Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem cu noi și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor”, a declarat, miercuri seară, la Digi24, Raed Arafat.

Sărbătorile de iarnă se apropie. Recomandările OMS, în plină pandemie COVID

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le recomandă oamenilor să poarte masca de protecţie la masa reuniunile în familie de Crăciun, dar şi la cele de revelion. 

"Participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică", este mesajul transmis miercuri de OMS.

Românii care se vor vaccina anti COVID-19 vor primi adeverințe: "Va fi un document medico-legal. Ca un bilet de ieșire din spital"

Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că toate persoanele care vor fi vaccinate anti COVID-19 vor primi o adeverință, în limba română sau în engleză, pe hârtie sau în format electronic, care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

Cel mai recent bilanţ COVID, număr mare de infectări

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 164 de decese şi 5.991 de persoane infectate cu coronavirus.

Până miercuri, 16 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 571.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 13.862 au decedat.

Citiți și: Noua tulpină de coronavirus care se răspândeşte ameninţător în Marea Britanie are mutaţii majore

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat sarbatori de iarna COVID-19
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close