Antena 3 CNN Coronavirus Regeneron a confirmat: Cocktail-ul de anticorpi folosit de Trump este eficient împotriva tulpinii britanice şi a celei sud-africane de coronavirus

Regeneron a confirmat: Cocktail-ul de anticorpi folosit de Trump este eficient împotriva tulpinii britanice şi a celei sud-africane de coronavirus

Tratamentul cu anticorpi monoclonali de sinteză, dezvoltat de compania Regeneron împotriva COVID-19, rămâne eficient împotriva tulpinii britanice şi a celei sud-africane, a anunţat miercuri compania americană specializată în biotehnologie, potrivit CNN.

Regeneron a confirmat: Cocktail-ul de anticorpi folosit de Trump este eficient împotriva tulpinii britanice şi a celei sud-africane de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Ian 2021   •   14:10

REGEN-COV, alcătuit "din doi anticorpi neutralizanţi", denumiţi Imdevimab şi Casirivimab, "şi-a păstrat puternica sa capacitate de neutralizare a variantei britanice B.1.1.7" precum şi "a variantei sud-africane B.1.351", a precizat compania americană într-un comunicat.

"Aceste date (...) validează abordarea noastră ce constă într-un cocktail compus din mai mulţi anticorpi", a declarat George Yancopoulos, preşedintele şi directorul ştiinţific al companiei Regeneron.

"Cu doi anticorpi complementari introduşi în tratament, deşi unul dintre ei va avea o putere redusă, riscul ca întregul cocktail să îşi piardă din eficienţă este semnificativ redus", a adăugat el.

"Deţinem sute de anticorpi neutralizanţi puternici în laboratoarele noastre, care ar putea forma noi combinaţii ce ar putea fi utile împotriva unor variante viitoare", a mai spus acesta.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York au ajuns la aceleaşi concluzii

Această etapă de "pre-publicare" a studiului a prezentat, în schimb, rezultate mai îngrijorătoare în ceea ce priveşte un alt anticorp de sinteză: Bamlanivimab este "inactiv" împotriva variantei sud-africane, potrivit cercetătorilor. Or, acest anticorp este folosit în tratamentul dezvoltat de compania Eli Lilly, care beneficiază la rândul său de o autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite.

Bamlanivimab ar trebui să fie ineficient şi împotriva variantei braziliene, întrucât aceasta prezintă mutaţii similare cu varianta sud-africană, precizează autorii studiului.

În schimb, Regeneron se aşteaptă ca tratamentul său să rămână eficient şi împotriva variantei braziliene, iar o serie de studii sunt în prezent în curs de desfăşurare pentru a confirma această ipoteză.

Variantele virale sunt versiuni diferite ale coronavirusului iniţial, ce apar odată cu trecerea timpului sub efectul unor mutaţii diverse. Este vorba despre un fenomen natural în viaţa unui virus.

Cocktail-ul anti COVID-19 cu care a fost tratat Donald Trump a fost introdus în spitalele din Germania: O doză costă 2.000 de euro

Germanie este prima țară din Uniunea Europeană care introduce cocktail-ul folosit de Donald Trump în tratamentul anti COVID-19. Guvernul de la Berlin a cumpărat 200.000 de doze la prețul de 400 de milioane de euro, iar tratamentul experimental bazat pe anticorpi va fi administrat pacienților din spitalele unversitare începând de luni.

Ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a precizat că administrarea acestui tratemnt cât mai devreme ii va feri pe cei din grupele de risc de o evoluție severă a bolii. Anul trecut, fostul președinte american a fost tratat cu un astfel de coktail produs de compania Regeneron.

Ministrul Spahn nu a menționat numele producătorului care va furniza dozele, dar a confirmat că este același tratament cu cel administrat la începutul lunii octombrie lui Trump, care a contractat virusul în timp ce era încă președinte al Statelor Unite și a fost spitalizat pentru o scurtă perioadă, relatează brusselstimes.com.

Acești anticorpi funcționează ca un vaccin pasiv, a explicat Spahn, precizând că administrarea lor în fazele inițiale ale infecției poate ajuta pacienții cu risc ridicat de a dezvolta forme grave ale bolii.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close