Antena 3 CNN Coronavirus Cum se simte românca infectată cu noua tulpină de coronavirus

Cum se simte românca infectată cu noua tulpină de coronavirus

Este alertă maximă pentru autoritățile din județul Giurgiu, după apariția primului caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Cum se simte românca infectată cu noua tulpină de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    09 Ian 2021   •   11:55

O tânără dintr-o comună din județ are simptome ușoare și se tratează acasă.

Ancheta epidemiologică a început în acest caz

Membrii familiei fetei de 27 de ani au făcut teste. Și copilul tinerei a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Femeia nu a călătorit în afară țării și nici măcar în afară localității. ”Asta înseamnă că a fost infectată de altcineva și că virusul circulă de ceva vreme în România”, a explicat Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș.

Potrivit autorităților, tânăra s-a prezentat împreună cu copilul în data de 03.01.2021, la camera de gardă de la UPU din cadrul Institutului Matei Balș, cu simptome minime. Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar în data de 04.01.2021, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2.

Cum se simte românca infectată cu nouă tulpină de coronavirus

DSP a efectuat anchetă epidemiologică

În data de 05.01.2021, DSP a efectuat anchetă epidemiologică, iar pentru cele două persoane au fost eliberate deciziile de izolare la domiciliu.

În data de 04.01.2021, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, prin SAJ, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele acestora au fost primite de către DSP în data de 06.01.2021, 3 persoane fiind confirmate, iar 2 neconfirmate. În această dată, DSP a efectuat ancheta epidemiologică, au fost eliberate Decizii de izolare la domiciliu pentru persoanele confirmate și Decizii de carantinare pentru contacții acestora din aceeași familie.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Giurgiu, nici persoana respectivă, nici un alt membru al familiei nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și nici nu a intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit în Marea Britanie.

Persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu se află sub supravegherea medicului de familie, potrivit metodologiilor în vigoare, iar autoritățile locale au luat toate măsurile pentru respectarea tuturor prevederilor legale în legătură cu izolarea/carantinarea.

Alexandru Rafila, despre noua tulpină B.1.1.7: "Este mai contagioasă. Vaccinarea are rol protector"

”Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor”, a transmis Ministerul Sănătății.

Citiți și: Noua listă cu zona galbenă. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare 14 zile

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close