Antena 3 CNN Coronavirus Peste 100.000 de români s-au înscris pe listele de așteptare pentru a se vaccina. V. Gheorghiță: ”Asigurăm pe toată lumea că nu vor mai fi probleme cu platforma”

Peste 100.000 de români s-au înscris pe listele de așteptare pentru a se vaccina. V. Gheorghiță: ”Asigurăm pe toată lumea că nu vor mai fi probleme cu platforma”

Peste 100.000 de români s-au înscris, luni, până la ora 12.30, pe listele de așteptare din 30 de județe, pentru a se vaccina, anunță autoritățile.

Peste 100.000 de români s-au înscris pe listele de așteptare pentru a se vaccina. V. Gheorghiță: ”Asigurăm pe toată lumea că nu vor mai fi probleme cu platforma”
de Andreea Cigolea    |    15 Mar 2021   •   13:50

”Platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor. În cursul zilei de 15 martie (luni -n.r.), până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare”, anunță autoritățile.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

”Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, potrivit sursei citate.

Platforma de programare a avut probleme de funcționare, încă de luni dimineață, nefiind posibilă autentificarea utilizatorilor. 

”Asigurăm pe toată lumea că în final nu vor mai fi aceste funcționalități. Astfel de probleme au fost și în celelalte etape de vaccinare. Colegii de la STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura o fluență. Zeci de mii de utilizatori accesează în acest moment platforma. Și acum, persoanele din etapa a 3-a pot ocupa acele locuri libere unde sunt locuri libere. Când nu mai sunt locuri libere, se activează lista de așteptare. Ieri, după ora 18, s-a ridicat pentru puțin timp restricția aceea și oamenii s-au putut programa direct. Lista de așteptare se activează când într-un centru nu mai sunt locuri libere” a spus Valeriu Gheorghiță la Digi 24. 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccin
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close