Antena 3 CNN Coronavirus Românii care vin din țări africane intră în carantină

Românii care vin din țări africane intră în carantină

Călătorii români, care vin din țări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Românii care vin din țări africane intră în carantină
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    27 Noi 2021   •   14:44

Alexandru Rafila a declarat că în continuare vaccinarea este soluția cea mai bună pentru protecție împotriva COVID-19.

"În momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU (...), care aliniază România la măsurile care au fost deja luate în mai multe state europene, care limitează sau chiar interzic călătoriile în această zonă sau dinspre această zonă afectată. Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinați timp de 14 zile sau în prezența unui test negativ făcut la ieșirea din carantină într-un interval de 10 zile”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus că urmează să vedem dacă eficacitatea vaccinului se păstrează în ceea ce privește acest virus și dacă evoluția bolii este modificată față de varianta standard sau față de varianta Delta.

"Trebuie să spunem foarte clar (...) că măsurile de vaccinare și cele de sănătate publică sunt recomandate cu tărie de către toate organismele internaționale și în continuare vaccinare este soluția care se consideră în acest moment că este oportună și populația ar trebui să țină cont de acest lucru pentru că această nouă tulpină nu știm încă cum va evolua, iar alte măsuri de sănătate publică, începând cu utilizarea măștii, distanțare sau evitarea aglomerațiilor rămân în vigoare”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi adaptate noii variante de coronavirus 

Comisia Europeană a recomandat, vineri, statelor membre ale Uniunii Europene să activeze "frâna de urgenţă" împotriva călătoriilor din Africa şi din ţări în care s-a descoperit noua variantă a noului coronavirus B.1.1529, în vederea "limitării răspândirii" acesteia, anunţă preşedinta CE Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a recomandat suspendarea călătoriilor din toate ţările afectate şi plasarea într-o "carantină strictă" a cetăţenilor europeni care revin din aceste ţări.

×
Parteneri
Coldplay, la primul concert în România: „Mulțumim că ne-ați așteptat 25 de ani!”
x close