Antena 3 CNN Coronavirus Situație critică în Județul Sălaj din cauza COVID-19. Se ia în calcul limitarea circulației după ora 23:00

Situație critică în Județul Sălaj din cauza COVID-19. Se ia în calcul limitarea circulației după ora 23:00

Județul Sălaj a depășit rată de infectare de 5 la mia de locuitori. Prefectul Județului, Virgil Țurcaș, propune Guvernului noi măsuri de restricție pentru limitarea răspândirii virusului COVID-16

Situație critică în Județul Sălaj din cauza COVID-19. Se ia în calcul limitarea circulației după ora 23:00
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    02 Noi 2020   •   15:40

Sălaj este sigurul județ din România unde indicele de infectare a depășit 5 la 1000 de locuitori. Mai exact 5,17 este rată de infectare în Sălaj. 
Pentru localitățile Zalău, Jibou și Cehul Silvaniei, unde rată de infectare depășește 8 la 1000 de locuitori, se ia în considerarea limitarea circulației persoanelor după ora 23:00 seară.

"Am încercat să mărim capacitatea de testare la nivelul județului Sălaj. Putem să spunem că suntem peste medie. Am înființat încă 4 centre de testare. Am făcut demersuri pentru a trece pe lista spitalelor Covid și alte spitale din județ, și o mărire a numărului de paturi în Spitalul Județean.

Am luat în calcul, tot pentru a completă măsurile naționale, și ideea unei limitări a circulației. Ne-am gândit că ar fi o măsură foarte bună să limităm această circulație a persoanelor după 23:00", e declarat Prefectul Județului Sălaj, luni, într-o conferință de presă.

Prefectul Salajului, Virgil Țurcaș a programat luni o videoconferință cu reprezentanții Guvernului, în vederea găsirii de soluții pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

×
Subiecte în articol: Salaj masuri de restrictie COVID-19
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close