Antena 3 CNN Coronavirus Spital de campanie, amenajat într-o săptămână, într-o sală de sport. "Este complet dotat, inclusiv cu duşuri pentru decontaminare" 

Spital de campanie, amenajat într-o săptămână, într-o sală de sport. "Este complet dotat, inclusiv cu duşuri pentru decontaminare" 

Sala de sport a Liceului "G. Moroianu" din Săcele, judeţul Braşov a fost transformată în spital de campanie pentru bolnavii care suferă de coronavirus. Spitalul a fost amenajat într-o săptămână şi are o capacitate de 50 de paturi. 

Spital de campanie, amenajat într-o săptămână, într-o sală de sport. "Este complet dotat, inclusiv cu duşuri pentru decontaminare" 
06 Apr 2020   •   14:11

Judeţul Braşov se află în acest moment sub monitorizare atentă, după ce s-a constatat un focar de infecţie, deocamdată, la nivelul cadrelor medicale din spitale, însă, ministrul Sănătăţii nu exclude riscul ca acesta să se extindă și la populație.

În acest context, autorităţile au căutat soluţii şi s-au îndreptat atenţia către sălile de sport ridicate pe programe guvernamentale, dar, la acest moment, părăsite.

Într-o astfel de  sală de sport, într-o singură săptămână a fost ridicat un spital de campanie dedicat pacienţilor infectaţi cu coronavirus cu forme uşoare sau medii.

Au fost instalate, deocamdată, 50 de paturi şi s-au amenajat spaţii cu toate dotările atât pentru pcienţi cât şi pentru cadrele medicale.

 "Noi trebuie să avem grijă să nu ne contaminăm în spital. Asta e prima grijă. În faţă intră pacientul unde se asigură pretriajul.

"Se intră în sala de sport amenajat ca şi spotal de campanie la acest moment cu o capacitate de 50 de paturi. Mai avem 50 de saltele, se poate merge până la un nivel de 100 de paturi. Sala permite inclusiv medicilor, asistentelor medicale să se poată retrage, avem duşuri pt decontaminarea acestora.

 "O să achiziţionăm un echipament pentru testaterea pacienţilor şi personalului medical care va forma un laborator de biologie moleculara în cadrul spitalului nostru şi o să avem rezultatul mult mai repede", a declarat pentru Antena 3, Ionuț Poinăreanu, director medical Spital Săcele.
 

×
Subiecte în articol: spital de campanie coronavirus Sacele
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close