Antena 3 CNN Coronavirus Medicii de la Spitalul "groazei" din Reșița încep să vorbească: Angajații spitalului cumpărau becuri și măști din banii lor

Medicii de la Spitalul "groazei" din Reșița încep să vorbească: Angajații spitalului cumpărau becuri și măști din banii lor

Imagini terifiante de la Spitalul Județean din Reșița scot la iveală alte detalii șocante. Anagajatii prind curaj și marturisesc condițiile îngrozitoare în care sunt nevoiți să muncească. Aceștia cumpără becuri și măști de protecție din banii lor, în timp ce autoritățile locale nu au mișcat un deget, în ultimii ani, pentru rezolvarea problemelor.

Medicii de la Spitalul "groazei" din Reșița încep să vorbească: Angajații spitalului cumpărau becuri și măști din banii lor
de Mia Lungu    |    04 Dec 2020   •   14:00

In ultimii 30 de ani, la Spitalul din Reșița nu s-au facut deloc investiții, iar de peste 4 ani conturile spitalului sunt blocate din cauza datoriilor acumulate.

Angajații spitalului au povestit jurnaliștilor Antena3 că sunt epuizați și că nu mai fac față numărului mare de cazuri. Aceștia sunt la capătul puterilor și cu moralul la pământ, pentru că mulți dintre colegii lor s-au infectat cu COVID-19. Personalul este insuficient, mai exact 3 medici, 5 asistente și 4 infirmiere la un număr total de 45 de pacienți.

"De fiecare dată când s-a vrut să se facă ceva, conturile Spitalului Județean au fost blocate din cauza datoriilor mari pe care le are din spate. Nu mai poți să cumperi nimic, investiții nu s-au făcut pentru că nu au primit bani de la Ministerul Sănătății și Prefectura. Toată lumea spunea că trebuie reabilitat spitalul, dar cu ce dacă nu ai bani? Ne-a prins acest COVID cu toate conturile blocate, nu aveam o masca nu s-a știut de unde să înceapă toată nebunia asta.

La început toată lumea a pus mâna de la mâna să cumpere, să facă ceva, ca să putem să ne organizăm. Iar acum asistenții care, în condițiile mizere care sunt și care au fost dintodeauna, încearcă să facă față acestor probleme. Sunt foarte supărați, foarte necăjiți, că au ajuns torționari. Din eroi, suntem torționari", a declarat Preşedintele Sindicatului Sanitas din cadrul unităţii medicale, Maria Galescu.

 

Dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu după ce Antena 3 a difuzat imagini revoltătoare de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița în care apar mai mulți bolnavi dezbrăcați stând în condiții mizere.

Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență din Reșița. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a cerut, miercuri dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS), să facă de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita după ce imagini tulburătoare cu pacienţii au apărut în spaţiul public.

După prima zi de control, Inspecția Sanitară de Stat a dat primele sancțiuni în valoare de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita, trei asistente și o infirmieră au fost sancţionate

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita a fost sancționat cu 10.000 de lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar. Pentru același motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată și una dintre infirmiere.

O altă asistentă medicală care lucrează la secția de Boli Infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale.
Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății

×
Subiecte în articol: Spitalul Reșița medici COVID-19
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close