Antena 3 CNN Coronavirus Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României! Anunțul făcut de premierul Orban

Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României! Anunțul făcut de premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că starea de alertă se prelungește pe teritoriul României din 15 septembrie, pentru încă 30 de zile.

Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României! Anunțul făcut de premierul Orban
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    14 Sep 2020   •   14:08

Secretarul de stat Raed Arafat a spus luni, în ședința de guvern, că s-a votat în CNSU ce reguli se iau în timpul campaniei și în ziua votului, în cazul alegerilor locale.

Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale dar și demonstrații în limita a 100 de persoane și respectând celelalte măsuri stabilite de igienă. La secțiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de igienă și obligativitatea alegătorilor la intrare și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a spus Raed Arafat.

Alegeri locale 2020. Procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolați la domiciliu și care solicită urna mobilă

Urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca și contacți și trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact”, a spus Ludovic Orban.

Raed Arafat, apel către români: "Să se vaccineze împotriva gripei sezoniere"

Cei care au carte de identitate și merg la vot vor introduce ei documentul în fanta aparatului care o citește, iar cei care au buletine vechi vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția ulterioară a mâinilor.

Din hotărârea privind prelungirea stării de alertă au fost scoase sporturile de contact din cele limitate.

Starea de aleră se prelungește începând cu 15 septembrie, pentru 30 de zile!

Citiți și:

Coronavirus în România, 14 septembrie 2020. Un nou număr uriaș de infectări

×
Subiecte în articol: stare alerta coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close