x close

Stocurile de paracetamol au scăzut drastic în farmacii, după ce românii au înțeles că așa se tratează de coronavirus

de A.M.P    |    31 Mar 2020   •   15:52
Stocurile de paracetamol au scăzut drastic în farmacii, după ce românii au înțeles că așa se tratează de coronavirus Pixabay

Paracetamolul se găsește tot mai greu în farmacii, după ce oamenii au înțeles că acesta este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari.

Farmaciștii spun că se mai găsesc produse cu alte denumiri comerciale, mai scumpe.

Stocurile de paracetamol au scăzut drastic în farmacii, după ce mulţi specialişti au recomandat medicamentul în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus.

„Oamenii au cumpărat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se găseşte în continuare în farmacii, într-o formă mai redusă, cu alte denumiri comerciale. Produse străine, într-adevăr puţin mai scumpe”, a declarat farmacista Beatrice Speteanu.

Farmaciştii fac apel la calm şi îndeamnă oamenii să nu depăşească doza zilnică de paracetamol.

Încă de acum două săptămâni, Franţa a introdus restricţii privind vânzarea paracetamolului. Persoanele asimptomatice pot să-şi cumpere o singură cutie, iar cele care au febră sau dureri pot să cumpere două cutii. Şi Elveţia a procedat similar.

Specialiştii spun că mai multe medicamente sunt raţionalizate, în aceste zile, pentru a se asigura o distribuţie uniformă la nivel naţional.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

paracetamol coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati